There was an error in this gadget

Wednesday, March 25, 2009

::I LOVE GAMELAN!!!::

5 comments
aku tengah try nak buat pembaharuan ke atas blog aku ni untuk tambah menarik dan reader friendly (sebab bila aku baca balik post-post aku yang lepas, sure boring nak baca. so aku apologize kan sumer reader aku..tiber!)

well seperti yang korang tak tau-memang la tak tau sebab aku tak bagitau lagi.heheheh- bahawasanya sem ni adalah sem last kitorang ambik skill gamelan (ke aku dah bagitau kat post yang dulu?em memang pelupa. patut la my teddy bising.huhu) makanya rasa cam tak best je bila pikir sem depan dah takde kelas yang boleh leasure-leasure.huhu. kelas skill pun dah tamat ngan jayanya minggu lepas dan aku memecahkan record kedatangan sem ni dengan tidak memonteng hatta satu kelas pun. HOOOORAYYYY!!!!

so this coming jumaat ni adalah final exam kitorang..doakan kami berjaya.

~aku harap boleh excellent lagi cam sem-sem lepas

Thursday, March 5, 2009

KISAH TALI LEHER

7 comments
Hari ni sepatutnya aku ada midterm Communication Law and Ethics yang dijadualkan pukul sebelas setengah. walaupun malam tadi aku agak bersengkang mata mentelaah subjek tu (konon je la.padahal pukul 1 dah surrender.huhu) dan semalam terpaksa jaga kedai sorang-sorang sebab My Teddy ada exam pukul 8 malam. jadik petang tu dia hantar buah hati dia ni g keje, pastu tinggalkan diri ini sorang-sorang (apa aku merepek ni. dia ada exam la..huhu)

Berbalik pada cerita midterm aku ni, disebabkan hari ni kelas aku start pukul 8.30 (surely tak boleh ponteng kelas tu sebab head of department political science yang ajar dan dia sangat particular ngan attendance), aku pun mendatangkan diri ke kelas tu. tapi for sure aku tak pay attention sangat masa dalam kelas sebab aku sibuk revise subjact Comm Law and Ethics ni.huhu (sorry sir).

kelas USFP pukul 10 lepas tu aku berani ponteng sebab minggu ni banyak presentation dari student je. lagipun aku cuak nak midterm ni. jadi aku pun decide untuk mengulangkaji pelajaran kat HS Cafe tercinta sambil ditemani kawan baikku Angah yang bersama-sama ponteng kelas USFP jugak. asalnya Nad pun nak join jugak tapi memandangkan dia rasa terlalu 'rindu' dekat sir Ishtiaq (sebab banyak tanda merah kat attendence list), dia pun tak jadi join 'kerja jahat' kitorang.

sementara aku study subject untuk midterm ditengah-tengah kebisingan HS cafe ni, tiba-tiba Jai datang. dengan pakai baju jalur-jalur merah hitam dia tu, dia bawak tali leher sekali yang warnanya hampir sama ngan warna baju dia.dalam hati aku cakap, 'mimpi apa budak sorang ni pakai tali leher?'. kemudian aku pun bertanya dengan terus terang tanpa malu dan segan (tiber!!) dan beliau pun menjawab, 'ada presentation untuk kelas advertising kejap lagi.saper tau ikat tali leher?'. dengan pertanyaan begitu tahulah aku bahawa beliau tak tahu macam mana nak ikat tali leher.

kebetulan Hilmi ada bersama-sama kami pada ketika itu (budak sorang ni serba-serbi tau banyak benda), so Angah suruh Hilmi tolong ikatkan. masa tu Hilmi tengah bersembang dengan Zaki (atau aku biasa panggil Zakiah..hehe.jagan marah ek..),maka dia pun ikat tali leher tu di lehernya sendiri tanpa fokus padanya (apa aku cakap ni.korang paham ke?) sebab dia tengah syok sembang ngan Zaki. setelah selesai Jai dengan Angah teruja sebab tanpa tengok pun Hilmi beleh ikat tali leher.fuyooo.(teruja ke?aku tak..heheh)

apa terjadi nagn midterm aku?huhu

setelah penat mentelaah, aku pun bergerak ke kelas yang diadakan di Multimedia Lab HS dengan penuh berdebar-debar dan kurang yakin (sebab aku tak pasti apa yang aku study. ada ke maklumat dalam kepala ni.huhu) makanya, aku pun bertawakal lah. sampai je kat kelas, aku pelik sebab tak ramai orang. aik deporang ni nerves sangat ke sampai takut nak amik midterm?emmm

tak lama lepas tu sorang classmate aku masuk kelas dan dia ada cakap something yang membuatkan aku terkejut sekejap.

classmate: "dengar kata boleh postponed midterm hari ni. ikut majority"

aku : " tak nak lah postponed. minggu depan banyak keje lagi.ada midterm lain jugak'

calssmate: "tapi kalau majority vote, terpaksa lah terima"

huhu..pastu tetiber dia cakap, kelas tukar kat LT 1 HS. laaaaa..penat je tunggu kat situ. buang masa tau (tiber). maka aku dan classmate yang lain pun bergerak la ke LT 1 tu.patutla tak ramai kat dalam kelas tu. masuk-masuk je dah ramai yang sampai, kitorang ni oarang yang terakhir masuk la. kemasukan kami dikejutkan dengan kenyataan "HARI NI TAK JADI MIDTERM!" huaaaaaaa! tensyen sehhhh.penat la aku study malam tadi. kemudian dikejutkan lagi bahawa next midterm pada hari selasa (dimana pada hari tersebut aku ada midterm ASEAN FP dan deadline assignment Foreign Policy and Decision Making) huhu. maka kelas pun berjalan seperti biasa.

ni gambar aku download jerrr...


habis je kelas tu, aku pun datang balik kat HS Cafe tercinta (cewahhh) dan start merungut dan mengadu ngan Angah. lepas zohor Jai datang balik sebab dah lepas presentation dia. dia pun bukak tali leher dia dan Angah mencapainya. Jai cakap jangn bukak ikatannya sebab dia tak tahu pasang balik.

Angah : Jai kena belajar ikat tali leher ni lah.

Jai : hehe.aku tak nak lah. biar isteri aku yang belajar ikat.kan senang.
aku : ish...ish... ish..meh nak try. mesti best kan kalau pandai ikat tali leher. nanti dah kawen, boleh pakai kan untuk suami.

Angah : tapi kena make sure la suami nanti keje ada pakai tali leher.

Then aku pun bayangkan aku ikatkan tali leher untuk My Teddy, buat dengan penuh kasih sayang, pastu hantar My Teddy pergi keje. (wah..tinggi nya fantasi aku.heheh..malu lah..;-p).aku pun capai la tali leher tu. nak cuba bukak and ikat sebab aku pernah belajar dulu, tapi ingat-ingat lupa. so aku pun mula lah melilit-lilit, pusing kanan,pusing kiri, masuk belakang, dan keluar depan. POP! dah jadi. "yes, aku berjaya! hoooray!". hehe. then, selepas keberjayaan aku tu, Angah pun teruja nak belajar dan aku pun ajarkan. emm tak susah mana pun.hehe. nanti dah kawin boleh la aku pakaikan untuk My Teddy. " Honey, nanti sayang pakaikan untuk Honey ok?:-)"

tulah kisahnya. citer kat sini, kenalah belajar benda yang kita tak tahu..( tiber!!)
~nak blajar masak sambal favourite My Teddy..
 
Copyright © DrEaM hUnTeR
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur