There was an error in this gadget

Wednesday, January 5, 2011

:: Dream High coming!!! ::

0 comments
drama terhebat awal tahun ni, DREAM HIGH!!

drama ni baru tayang kat tv 3 january haritu. paling ditunggu-tunggu adalah kerana barisan pelakon sume terdiri daripada Korean Idol yang tengah popular sekarang. drama ni adalah gabungan 2 company besar iaitu JYP dengan Bae Yong Jing (hero winter Sonata). pelakonnya pulak adalah artis2 bawah 2 syarikat ni.

Antaranya adalah Ok Taecyeon (2pm), Woo Yong (2pm), Ham Eun Jung (Tiara), Suzy (miss A), Kim SooHyun (actor) and IU. sume pelakon yang muda yang baru nak naik. well..kalau ikut synopsis drama ni pasal sekolah music yang ajar singing and dancing camtu lah. sebab plakon dia best2 (especially ada taecyeon ngan wooyonghehe), ni yang wat tak sabar nak tengok ni. tgah tunggu nak download cite ni.

mood: twinkle dalam hati
headphone: Follow Your Soul -2pm

:: Malasnya nak pakai baju hujan ::

0 comments
Assalamualaikum!! tak jawab dosa. HEHE

harini bangun pagi rasa malas je. Rasa sedap je bergolek-golek atas tilam dan berselimut tebal. rupa-rupanya cuaca hujan pgi ni..adey..mula-mula iza tak pasan hujan sebab nampak cam mendung je (tak pakai cermin mata..memang la tak nampak). time dah siap comel-comel nak g keje, siap dah pakai sweater and stoking semua, tibe kak ipar kuar bilik cakap,

"pakai baju hujan. kat luar lebat. tgok kat tweeter sume cakap jalan jam" -gedebuk! terpana jap-

hujan rahmat (picture google)


alamak..baju hujan pakai semalam tak kering lagi.. malasnya nak pakai baju hujan.HUHU

al-kisahnya, baju hujan tu nama je baju hujan. tapi seluar dia dah ada lobang. so kalau pakai pun macam tak pakai sebab akan tetap basah jugak. merungut la depan abang kata malas nak pakai baju hujan tu. pastu abang cakap,

"ko nak basah sikit basah banyak?" HAHAHA ok2 iza pakai. tapi muka tak puas hati je.

sepanjang jalan dari Damansara Perdana ke Plaza Damas, hujan memang lebat. tapi takdelah jam sangat.cume ramai penunggang motosikal berenti kat tepi jalan, berteduh. alamak, hari ni lambat la sikit sampai office. tapi takpe..janji sampai kan. hehe.

oh, kalau hujan yang ni, ku sanggup meredahinya. hehe

mood: nak minum pagi
headphone: Tiara- I'm really hurt

Monday, January 3, 2011

:: Running Man ::

0 comments
Running Man Logo

Sebagai peminat Korean Entertainment ter'hardcore' (hehe) sekarang ni iza tgah hunt nk download new variety show 'Running Man'. wow superb!! masa Family Outing habis dulu agak sedih. sebab variety show tu adalah antara yang terbest pernah tengok. tiap klau tengok rancangan tu, mesti tak tahan gelak. lepas season satu habis, season 2 tak ikut sangat sebab tak berapa nak best. konsep banyak dah lari. pastu sume rookie dalam variety show. huhu

permenant member in Running Man

So tiber tau ada rancangan baru, mulanya tak nak tengok sebab tak paham konsep cite ni macam mana. tapi sebab ada yoo jaesuk ngan jongkook, iza pun start la nk tgok sebab rindu nk tgok jaesuk jadi mc dalam rancangan. memang tak sia-sia ikut. dah jadi addicted dah. tiap-tiap minggu tunggu nak download episode baru. hehe memang DAEBAK!!


current permanent member

team Running man ni pun ok gak. sume hillarious. walaupun ada artis baru yang debut dalam variety show, tapi lama-lama dia dah boleh minged dengan yang lain. game-game yang dia tunjukkan pun ok. sangat tak tahan gelak tengok citer ni. RUNNING MAN DAEBAK!!

download running man kat sini

:: Happy Bithday my Abang Ngah ::

0 comments
Bertarikh 3 Januari 1972, lahirlah seorang bayi lelaki, anak kedua hasil perkongsian dua insan bernam Surati @ Jailani bin Kayat dan Maisayah Binti Hj. Mad Anuar. BAyi tersebut diberi nama Zairul Sazali. unik kan? hehe mak yang bagi nama tu . Semalam 3 Januari 2010, bayi lelaki tersebut meraikan ulangtahun kelahiran beliau yang ke 38. almost 40 dah my dear abang ngah. hehe

my abang ngah adalah orang yang paling bertolak ansur dengan family, adik beradik dan sedara mara. banyak yang iza belajar dari abang ngah, for example how to treat other people with manner and politeness (eventhough they are different races). dari abnag ngah jugak iza belajar, berkorban untuk family itu besar pahalanya..rezeki yang dikongsi itu lebih berkat dan insyallah akan murah dan makin bertambah. dahulukan yang penting sebelum kita memenuhi keinginan kita yang takkan berhenti.

sekarang abang ngah sedang giat memajukan bisness travel agent beliau yang dibantu oleh adik-beradik sendiri ( eh my sibling jugak la). juga membantu abang long dengan bisness printing beliau. hidup bahagia bersama isteri tercinta kak Yusni Hasan (cek mek kelate..hehe. kakak masak memang best!) dan dikurniakan sepasang cahaya mata yang dah besar-besar, Mohd Shahril Arfan dan Nur Shahirah Adlina (nak tambah lagi sorang takde rezeki lagi).

So, kat sini iza nk ucapkan SELAMAT HARI JADI ABANG! :)


::banyaknya tak beli lagi..::

1 comments
Assalamualaikum kawan-kawan.. :D hehe senyum dulu untuk hari yang ceria!

Alhamdulillah..impian yang dibina tahun-tahun lepas sudah bermula. slow-slow jalan la..jauh lagi perjalanan ni. dulu masa belajar dah pasang angan-angan nk cari pasangan..ok dah dapat. :p. Pastu habis je belajar nk cari keje untuk kumpul duit nk kawin. ahaks! kawin? yelah nk kawin la..nak berumah dan bertangga..fitrah la tu nk hidup berpasangan. ok..habis je final exam 5 April 2010, minggu depannya 12 April 2010 dah start keje contract 6 bulan kat TAylor's College. Alhamdulillah..terima je jangan memilih sangat. janji ada jugak keje. hehe

pasangan dah dapat, keje pun dah ada..just nk tunggu confirmation as permenant staff kat situ sebab kat tempat tu dah seronok untuk bekerja. bos-bos pun baik..kawan-kawan tempat keje pun sume ok. lecturer-lecturer pun sume best-best. ok, senang citer sume best la. hehe. dalam pada masa menunggu hari untuk habis contract, pikir jugak rancangan asal nk kumpul duit untuk kawin. ya! itu matlamat utama. hehe.

dalam pada itu, banyak benda yang harus difikirkan. berapa ribu nk kumpul duit untuk kenduri dua2 belah pihak. almaklumlah..family kami ni takdelah kaya sangat. lagipun tak nak susahkan mak ayah ngan adik beradik. biar susah sama-sama, baru tahu nikmat hidup tu..so, kita kenalah buat perancangan jangka masa pendek dan jangka masa panjang.

saya tau, bila nakkan sesuatu..banyak benda perlu dikorbankan untuk melaksanakan sesuatu perkara. antaranya adalah wang ringgit dan masa. (alamak, ilmiah sangat la plak bunyi entry ni. apa kena mengena plak ngaan tajuk dia.adey..)yang ni lain entry baru bilang k..

so, apa yang tak beli lagi nih?

makanya , cadangan masa pendek kami adalah bertunang. cadangnya akhir bulan ni. ye akhir bulan..tapi saya rilek je lagi. HAHAHAHA. barang-barang untuk hantaran baru dua beli. kakak-kakak (include kak ipar) dah bising sebab tarikh dah dekat tapi barang banyak lagi tak beli. adey..nak wat camne..duit takde..huhu..

makanya azam tahun baru ni nk habiskan beli barang untuk hantaran. hehe azam lah sangat. tu namanya azam jangka masa pendek. hehe. saya bukannya apa..belanjawan bulanan kena plan betul-betul. duit gaji yang ciput tu lah nk kena tolak duit sewa rumah..(oh lupa nak cakap. kami dah ada rumah sewa. perancangan jangka masa panjang). lepas tu, tulah duit nak simpan untuk kawin, nk belanja bulan-bulan..duit minyak, betulkan motor..balik kampung. so, kenalah budget betul-betul. sighing

so sekarang ni..otak dok pikir semua perancangan kearah perkahwinan..sume benda kena pikir, sume benda kena amek tau. alhamdulillah ada kakak-kakak yang sudi membantu. syukran jazilan. :)

 
Copyright © DrEaM hUnTeR
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur