There was an error in this gadget

Wednesday, June 9, 2010

SeLf iMpRovEmeNt

2 comments
Seminggu sebelum habis final exam, saya dapat panggilan interview untuk jawatan Junior Executive di Taylor's University College Sri Hartamas. nervous! first time pergi interview..mujur ditemani sahabat sejati, NURUL 'AMIRAH MOHD ISA pada hari tersebut. hehe. dia lah my make up artis on that day.

sampai je destinasi dengan menaiki kereta sewa (first time bawak kete masuk lebuhraya kat KL ni), first impression, "mak aih, canggih betu tempat ni". mana taknya, kolej tersebut terletak dibawah satu bumbung dengan Kompleks membeli belah Sri Hartamas. What i can say about Taylor's College? good environment and sophisticated facilities, comfortable for students to study. suasana belajar yang selesa, staff dan lecturers yang peramah dengan aircond yang sejuk macam berada di luar negara..serious..masuk sini, coat or sweater is must!

this is me after interview with Mr. Rahul Ramachandran, manager of student affairs.

that was my day three months ago. now, i'm a contract employee here and assigned under exam unit. wah..seronok betul kerja sini. kawan2 best..hehe.

ni meja saya yang tengah berselerak.kuang2!

sebelum kerja memang saya malas nak make up or put powder or even nak melawa-lawa. but start working, i'm motivating myself to cantik-cantik sikit. ok, cara2 nak make up and tips2 sume kedit to cik may may, my make up artis on my interview day. (entry akan datang akan citer pasal make up plak lah). so saya pun rajin-rajin kan diri untukdressing and make up. my Honey said "you are beautiful". keh keh.

this is me after 2 months working. improve? ;-)

this is my self improvement from seorang yang malas nak cantik-cantik kepada seorang yang makin rajin nak cantik-cantik.hehe.errr cantik ke..? HAHAHAMPEH! lantak la orang lain nak cakap apa,janji Honey kata CANTIK! ;-) -sape nak termuntah bleh kuar sekarang!

Tuesday, June 8, 2010

Tumpang kek bleh..

4 comments

HAPPY BIRTHDAY TO MY DEAR GIRLFRIEND,
NURHIDAYAH BINTI MOHD FADZIL :-)

Perjalanan hari sabtu 5 jun 2010..KL-SEREMBAN-NILAI-KL..
Hari sabtu tu ada kenduri sambut menantu kat rumah shabat seangkatan UIA, Sofi & Husna. tema peach ye..sangat cantik.hehe. dapat jumpa farah yang makin gojes! fuyoooo! dapat jumpa amoy yag makin slim melim. dan dapat jumpa abang bongsu yang sendirian tanpa Fitrah disisi. sob sob.

disebabkan minggu tu start cuti sekolah..ok KL..paham2 je lah..jalan jem takyah cakap. kat ampang je jam dekat setengah jam. belum salah jlan lagi. en.driver kat sebelah tu dah membebel tak berenti. wat mood orang yang asalnya baik, jadi terus senyap sebab sakit hati.adoyai~. daripada asalnya satu rombongan ngan penganti, last2 pengantin sampai dulu,kitorang sampai lambat.hehe. pilak tu amik sahabat tercinta (cik nurhidayah) kejap, sebab dia pun nak joint venture jugak.sampai2..terdengar tazkirah pasal hikmah perkahwinan.wahh unik betul. tak pernah orang wat tazkirah dalam majlis walimatul urus.biasanya ada karaoke je..isk isk isk..

sama cantik, sama padan..Husna & Sofi. SELAMAT PENGANTIN BARU :-)

Pastu, balik singgah umah Angah jap sebab nak jumpa mak.tak sangka ada upacara potong kek. errr bukan kek pengantin yang kitorang ambik wat balik dari umah Sofi. hehe tiberrr!. ni kek hari jadi Angah yang hari jadinya pada 4 jun. tak ada apa sangat..cuma potong kek, dapat jumpa Along, Mak ngan Firdaus. pastu berkongsi2 cerita. tiba-tiba..

"Angah, tumpang kek..;-)"


e eh..sian orang tu masa hari jadi dia takde kek.errr..lari budget lah.hehe.dah lah kek cheese..his favourite. so..satu kek, 4 celebrations..kan meriah! :-D




menara Kuala Lumpur

0 comments
Hai sume!

Rupanya dah lama saya tak update blog. Apa perkembangan terbaru sekarang?
Dah menamatkan pelajaran dengan jayanya. tapi tak konvo lagi lah. tunggu bulan 10 nanti.

ok sekarang nak citer cerita bulan 5 lepas. 9 mei ada apa ek?..hehe. that's my honey's birthday. disebabkan tahun2 sebelum ni tak dapat nak celebrate on that exact date, so tahun ni ingat nak special sikit. Maklumlah, dah bergaji. boleh lah wat.hehe:-)

seminggu sebelum tu saja tanya honey nak hadiah apa.well, dia cakap nak hadiah jam tangan..em..baru ingat nak masukkan jam tangan dalam list hantaran tunang nanti. nampaknya ganti lain lah. Then,another plan, saya cadang nak nak pegi menara Kuala Lumpur (KL Tower).

LET'S GO!

on that day...

Because of birthday boy sampai lambat dari ipoh, rancangan ke KL Tower berjalan selepas asar. Honey ambik saya kat Damansara, and from there saya yang bawak kete merempuh lalu lintas Kuala Lumpur hari ahad. haha..first time driving in centre city. Cari2 jalan,finally we ARRIVED AT KL TOWER!

i'm shocked!

last saya sampai kat sini rasanya masa darjah 4 atau lima. tak ingat harganya berapa. saya budget dalam RM30 for two persons. teruja nak naik ni..tengok ramai gak kat kaunter. sekali tengok pekej dia.. MAK AI, CEKIK DARAH BETUL!! aku datang nak naik je pun kena sampai RM78 tuk dua orang. huh, kalau ikut hati..dah lama aku blah. tapi dah ssampai kan..teruskan je lah niat tersebut..huhu..tak berbaloi betul..
one of the cultural pakej.ntah la,tak ingat pekej dia macam mana.

teropong yang bleh tengok bawah dengan sangat dekat..tapi tak sure sangat purpose dia camne.
one of the sponsor, from KRU. alat ni untuk bagi information tentang benda yang kita leh nampak pada setiap window.ni je yang saya rasa menarik.

oh my lovely KLCC. hehe. special sign to US

actually kitorang naik tu sekejap sangat.sebabnya saya tengok honey macam tak interested je.pastu dia cam kelam kabut nak turun. em apahal plak ni..dah la bayar mahal2..ingat nak tunggu sampai malam,tengok pemandangan malam.mahal tu bayar..tak berbaloi sungguh! em rupa2nya, honey tak asar lagi. apasal tak cakap awal2..terkilan betul dia wat camtu. last2 aku merajuk lepas turun tu.takde hati langsung. masuk tempat binatang pun takde mud.

muka terpaksa..huhu

akibatnya..dapatlah gambar orang yang tak sepenuh hati tangkap gambar. masa ni dalam hati rasa nak terjun KL Tower tu je. sakit hati betul. rasa RUGI sangat.huhu..balik pun saya yang drive..dan sepanjang jalan tu memang saya senyap sambil menangis melayan perasan. berani lah cakap ngan aku time tu kalau nak kena hambur nagn kemarahan. errrr takde lah. saya kalau marah senyap je. hehe..yeke? ;-)
 
Copyright © DrEaM hUnTeR
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur