There was an error in this gadget

Monday, May 19, 2008

di hari cuti..

0 comments


bersempena ngan cuti hari wesak, aku pun mengambil kesempatan untuk melepak di uia..lagipun hari ahad tu AKHI Project ada wat mentoring. rindu betul nak jumpa member2 lama..so My Teddy pun amek kat tempat keje dan bawak aku gi UIA. kat UIA aku tumpang bilik my best friend Nadun. so masa mentoring tu dapat la jumpa kawan2 n kebetulan my senior2 pun ada datang jugak..best nya..tapi aku agak terkilan xdapat jum angah my another best friend sebab dia syok bercuti nagn Famili..so sebelum balik Damansara balik, aku ngan my teddy singgah cc n dapat la ku mengedit blog aku ni dan baca blog2 my senior..huhu..esok dah keje!!! sedar tak sedar lagi 3 minggu je aku nak keje..ku pasti merindui anak2 murid ku yang comel2..huhu. tapi gembira sebab lepas ni dapat cuti kat kampung sebulan..huahuahua


Selamat Hari Guru..

0 comments


Tanggal 16 Mei merupakan hari guru untuk sumer guru2 di Malaysia..so kami di Darul Iqra' centre juga tak ketinggalan menyambut sebagai menghargai jasa2 dan pengorbanan guru di DIC. huhu best nya sambutan hari guru kat sini..dapat banyak hadiah..tiber..hehe.em bos hadiahkan setiap sorang bunga ros sebab dia suka sangat bunga tu..so pagi jumaat tu pelajar2 datang membawa juadah masing2..ada yang bawak kek, mihun, kuih2 dan macam2 lagi lah..cikgu Bibie plak bawak nasi lemak pastu ada rendang..huhu best sangat.kitorang satu hari tu asyik makan je..setelah penuh makan atas 3 meja, kitorang pun mulakan ngan ucapan setiap guru..pastu ada permainan untuk anak2 murid..happening sangat la

..pelajar2 pun pakai baju cantik2...tapi best jugak sebab kawan yang dari KUIS pun datang jugak..hehe..so tengahari tu kitorang pun makan..petang macam biasalah jaga budak2, then malam bos ajak kuar makan..alhamdulillah, sepanjang keje kat sini xrisau makan dan tempat tinggal..bos pun baik..tapi semenjak kurang pekerja ni aku makin tensen sebab keje makin beban..ini lah cabaran dan reality alam pekerjaan..em kat sini aku sertakan gambar2 sepanjang hari guru..

Sunday, May 11, 2008

persembahan bunga api..

1 comments
akhirnya selepas sebulan lebih aku keje, baru minggu ni aku balik kampung..ni pun sebab mak nak wat kenduri..kenduri lenggang perut kakak aku yang pregnant 7 bulan..kebetulan pulak umah sedara kenduri..


alkisahnya nak cerita, kat kampung malam tadi kitorang tengok persembahan bunga api free kat depan umah..em mesti korang pelik kan bunga api sempena perayaan apa.takkan sebab kenduri pasang bunga api.ni bunga api yang paling jarang kita dapat tengok..kisah nya begini supaya korang gempak sikit..tiber..asalnya mak nak wat kenduri hari ahad tapi tetiber dapat tau ahad TNB nak stop bekalan lektrik dari kul 10 pg sampai 7 ptg. last2 mlam tadi masa tgah tgok tv dalam kul 10 black out.tak pasal2 begelap sampaikan nank sedara yang pompuan tu ajak balik KL padahal dia baru sampai lepas maghrib. maka abag2 ku yang 3 orang tu pun buat lah apa yg patut supaya kitorang tak kepanasan tido malam tu..stlah call TNB dan kami menuggu sampai tetido, tiber2 kami dikejutkan ngan percikan bunga api kat depan umah selepas kul 12..terdengarlah jugak jeritan yang membingitkan dari rumah sebelah..maka kami semua yang berada dirumah tu pun bergegas lah keluar..rupa2 nya tiang letrik depan rumah aku terbakar dan terhasillah percikan bunga api yang sangat terang dan cantik tapi menakutkan..kenapa menakutkan? sebab aku takut ianya menyambar rumah.huhu.aku terus tepon my teddy sebab aku takut sangat.tak lama lepas tu bomba pun datang sebab ada org report ada kebakaran. huhu kitorang batak jugak la sebab 1st time bomba datang umah.hehe.siap tangkap gambar lagi..tapi xleh nak display sebab gambar kat kamera abang long..em tu lah kejadian yang berlaku malam tu...dan akhirnya bekalan elektrik kembali pada pkul 4 pagi..



hari ahad nya pulak, aku g kenduri rumah sedara, aku ingatkan siapa kawin, rupa2 nya kawan sekolah aku..mak aku x bagi tau pun.huhu.dia dapat orang muar..tak sangka aida dah kawin..nanti rayer best la dapat rayer berdua..nyway Selamat Pengantin baru la kat Haida..moga kekal ke anak cucu..
 
Copyright © DrEaM hUnTeR
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur