There was an error in this gadget

Sunday, May 11, 2008

persembahan bunga api..

akhirnya selepas sebulan lebih aku keje, baru minggu ni aku balik kampung..ni pun sebab mak nak wat kenduri..kenduri lenggang perut kakak aku yang pregnant 7 bulan..kebetulan pulak umah sedara kenduri..


alkisahnya nak cerita, kat kampung malam tadi kitorang tengok persembahan bunga api free kat depan umah..em mesti korang pelik kan bunga api sempena perayaan apa.takkan sebab kenduri pasang bunga api.ni bunga api yang paling jarang kita dapat tengok..kisah nya begini supaya korang gempak sikit..tiber..asalnya mak nak wat kenduri hari ahad tapi tetiber dapat tau ahad TNB nak stop bekalan lektrik dari kul 10 pg sampai 7 ptg. last2 mlam tadi masa tgah tgok tv dalam kul 10 black out.tak pasal2 begelap sampaikan nank sedara yang pompuan tu ajak balik KL padahal dia baru sampai lepas maghrib. maka abag2 ku yang 3 orang tu pun buat lah apa yg patut supaya kitorang tak kepanasan tido malam tu..stlah call TNB dan kami menuggu sampai tetido, tiber2 kami dikejutkan ngan percikan bunga api kat depan umah selepas kul 12..terdengarlah jugak jeritan yang membingitkan dari rumah sebelah..maka kami semua yang berada dirumah tu pun bergegas lah keluar..rupa2 nya tiang letrik depan rumah aku terbakar dan terhasillah percikan bunga api yang sangat terang dan cantik tapi menakutkan..kenapa menakutkan? sebab aku takut ianya menyambar rumah.huhu.aku terus tepon my teddy sebab aku takut sangat.tak lama lepas tu bomba pun datang sebab ada org report ada kebakaran. huhu kitorang batak jugak la sebab 1st time bomba datang umah.hehe.siap tangkap gambar lagi..tapi xleh nak display sebab gambar kat kamera abang long..em tu lah kejadian yang berlaku malam tu...dan akhirnya bekalan elektrik kembali pada pkul 4 pagi..



hari ahad nya pulak, aku g kenduri rumah sedara, aku ingatkan siapa kawin, rupa2 nya kawan sekolah aku..mak aku x bagi tau pun.huhu.dia dapat orang muar..tak sangka aida dah kawin..nanti rayer best la dapat rayer berdua..nyway Selamat Pengantin baru la kat Haida..moga kekal ke anak cucu..
 
Copyright © DrEaM hUnTeR
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur