There was an error in this gadget

Monday, June 22, 2009

i am not counting again..

3 comments
start dari awal short sem, i am counting of the time.."bila la short sem ni nak habis.." minggu demi minggu..dari bulan mei berganti jun..minggu depan dah nak masuk julai..dari start kuliah sampai kuliah dah habis..hehe. hari ni exam puh dah habis..YAHOOO!!

why i am not counting again? hehe. exam pun dah habis dua jam yang lalu..so itu tanda pengajian sem pendek pun sudah berakhir. alhamdulillah..so tak yah kira lagi bila nak habis s.sem. hehe.. so sum up about short sem:

  • awal bulan jun bawak motor abah ke UIA.motor Yamaha warna merah
  • amek dua subjek, Media and Muslim Society & bureaucracy and policy implement
  • sem ni dapat tengok wayang citer 17 Again
  • jumpa 'future' family. (nervous..huhu)
  • wat keje gila kuar makan malam kat luar naik motor ngan Nad. (hehe best!)
  • paling penting..dugaan berjauhan ngan my teddy. huh sangat tercabar.



sepanjang short sem ni jugak aku ada wat keje part time key in data untuk ofice my abang ngah. dapat la tambah duit belanja siket. aku pun rajin berulang-alik gi ofice kat wangsa maju. ceh bunyi cam ofice sendiri je..hehe. well semalam dapat berita sedih yang Jai kene demam campak. hehe comel nya lah..cam baby plak kena demam campak. aku ngan Nad pun apalagi bagilah segala pantang larang kat dia. hehe..

"Jai..syafakallahu alaik! moga cepat sembuh" ;-)

harap tak jatuh lah saham beliau dengan kehadiran segala parut-parut campak tu.hahaha..(ketawa dengan sangat gembira. hehe)



em tak sabar nak bukak sem satu..nak jumpa my teddy! YAHOO!!

Monday, June 15, 2009

AKHI ibadah camp

0 comments

Tuesday, June 9, 2009

tag dari angah

5 comments
1) Bekas kekasih saya adalah…
yang mana satu ek? ramai sangat.hahaha tak penting macam buah hati sekarang T__________T

2) Saya sedang mendengar…
kicauan burung riang..tapi lagu di hati siapa yang tahu.

3) Mungkin saya patut…
pegi kemas bilek sekarang sebab ad kawan nak datang jap lagi..

4) Saya suka..kalau...
saya setabah wanita pada zaman nabi..yang tabah menghadapi ujian hidup.

5) Sahabat-sahabat saya…
adalah hidup saya, kebanggaan saya dan bayang-bayang saya..kehkeh

6) Saya tak paham…
kenapa makcik cleaner kat HS hari ni tak buang sampah kat depan LT1..busuk..huhu

7) Saya kehilangan…
hati saya di IPOH..waaaaaaa! pulangkan..

8)Ramai yang berkata…
jangan sedih-sedih, diri kena tabah menghadapi ujian..em i am not a perfect person..

9) Cinta itu adalah…
buta..sebab walaupun orang tu banyak wat kita merana, kita tetap akan memaafkan dan kembali padanya..walaupun kita benci dia pada mulanya..kita pasti akan sangat sayang padanya..cinta jugak sanagt bahagia walaupun dengan ingat dia pakai baju biru hari ini nampak sanagt comel..;-)

10) Di suatu tempat,
ada mereka-mereka yang sibuk membuat preparation nak sambut besday angah, adlan, fit n syara malam ni..yahoooo! party!

11) Saya akan cuba…
untuk terus tabah dan berusah menghabiskan short sem kali ni..yes! tinggal seminggu.

12) Perkataan "SELAMANYA" membawa maksud…
aiya..lu bukak sendili itu kamus lewan bahasa.cari itu makna sendiri ma..aiyoo manyak senang..;-p

13) Telefon bimbit saya..
jenama LG yang susah nak tekan keypadnya..waaa! nak handphone sony!

14) Bila saya terjaga…

saya akan tengok jam dah pukul berapa..(jai kita sama.kehkeh)

15) Saya paling meluat…
tunggu..tunggu..dan tunggu lagi..dan lagi...dan lagi...(tiada noktah)

16) Pesta/parti adalah…
suatu acara kita bersosial ngan kawan-kawan yang dah lama tak bersosial bersama..kehkeh..juga acara untuk lari dari kebosanan..

17) Haiwan yang paling comel pernah saya temui…
hamster yang minum air warna pink dan makan makanan warna biru..hehe

18) Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah…
zaman di matrik dan UIA gombak.

19) Hari ini…
saya rasa gembira sebab assignment dan presentation dah selesai dan midterm pun dah tamat

20) Malam ini saya akan…
sambut besday kawan kat HS

21) Esok pula saya akan…
pergi kelas cam biasa..

22) Saya betul² inginkan…....
kelapangan hati..ketenangan minda dan kekuatan emosi untuk menghadapi dugaan Allah

23) Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini…
teruk nya mata aku bengkak sebab tak boleh tidur dua malam..huhu

24) Pusat membeli-belah atau arked permainan…
dua-dua tak best untuk dikunjungi bila tengah takde duit..tiber..baik balik umah abang..bleh main ngan anak buah..huhu rindu Amar..

25) Makanan barat atau Jepun…
barat sebab selalu makan..jepun? i tak reti la..

26) Bilik yang terang atau gelap…
gelap sebab bila tengok movie, cam tengok dalam panggung..tapi tak baik untuk kesihatan mata..

27) Makanan segera adalah…
bila kita order kat kaunter 1, pergi kaunter 2 dah dapt..huhu pantas dan segera.

28) Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang…
nak balik bilik makan..lapar..huhu

29) Siapa yang anda ingin tag…(Silalah buat kalau rajin)
saper2 yang sudi nak buat..tak paksa..hehe

Thursday, June 4, 2009

Taylor Swift- Love story

2 comments
We were both young when I first saw you
I close my eyes
And the flashback starts
I'm standing there
On a balcony in summer air

See the lights
See the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
And say hello, little did I know

That you were Romeo, you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go, and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet 'cause we're dead if they knew
So close your eyes
Escape this town for a little while

'Cause you were Romeo, I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

Romeo save me, they try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real
Don't be afraid, we'll make it out of this mess
It's a love story baby just say yes

Oh oh
I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you is fading
When I met you on the outskirts of town, and I said

Romeo save me I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head? I don't know what to think

He knelt to the ground and pulled out a ring

And said, marry me Juliet
You'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad, go pick out a white dress
It's a love story baby just say yes

Oh, oh, oh, oh
'Cause we were both young when I first saw you

taken from: elyrics.net.

-do my story will end like this? em i am waiting for my romeo to take my hand..because..i don't want to be alone..

I'm siGhiNg

1 comments
saya tau tak elok mengeluh..tapi perasaan ni penat..penat akan penantian.. (sighing again..)

saya dah lupa akan perasaan saya masa mula-mula menjejak kan kaki di bumi bertuah UIA setelah berpenat lelah menamatkan zaman matrik.em..dua tahun menempuh alam matrik yang penuh suka duka, kenangan manis bersama rakan-rakan. ketika itu masa penuh dengan hanging out dengan kawan-kawan.

masuk gombak..kawan-kawan lah penguat semangat dalam menempuh alam dewasa, berlumba-lumba dalam pelajaran. study sama-sama, menyulam impian masa depan dengan penuh gembira dan warna-warni. ketika tu, gelak tawa banyak mewarnai kehidupan kami. sedih bersama-sama, wat kerja gila sama-sama..oh i really miss that time.

namun, jangan disangka panas sampai ke petang..dalam ketidaksedaran kami akan masa yang berlalu,hujan pula menjengah hari. dugaan Allah datang mencabar keikhlasan kami dalam erti kata persahabatn. kami sendiri masih lagi dalam kekejutan tatkala waktu itu datang. "Ya Allah, sungguh berat dugaan mu". persahabatn kami teruji. sungguh..saat itu saya rasa seakan dunia gelap seketika. kami jadi agak terumbang-ambing dengan perubahan yang berlaku. untuk mengubah apa yang terbiasa sungguh sukar..

"kenapa kenangan ni menjelma lagi..?" (aku bertanya pada diri..)

saya ingin memetik dialog yang diucapkan dalam muvie the terminal mengenai "people like to see things in the way he likes to see". yes it is true. manusia sangat takut untuk menanggung risiko dan hanya ingin hidup within their safety zone. same goes to me..sebelum dugaan itu hadir, saya sangat takut memikirkan kemungkinan ianya berlaku. kerana satu kehilangan itu begitu menyakitkan.oh..sungguh sukar menghadapinya..

untuk recover daripada kejadian tersebut, sungguh mengambil masa yang lama. times can heals pain..i like that phrase..that's my treatment foe all my pain in life. kemudian peraturan Allah itu Maha Agung dan tidak terduga akan akal cetek manusia..hidup saya berubah dengan insan yang paling memahami diri saya. sungguh dia insan teristimewa dalam hidup dan saya berjanji pada diri hanya dia yang akan menjadi teman hidup saya.

perjalanan hidup saya mula berubah and my central attention is only for him. doing everything only for him, share everything with him, in short he is my priority and i am too depend to him. my life change to be better, that is the good thing and i like it.

but when it come to this moment..-he is not around, far away in Perak, taking short semester job, and i am alone here, with my all busy friends with their own business,and when my heart is full with miss to him..i couldn't do anything.oh..berat nya tanggungan perasaan ni.the dependent behaviour of me make me a weak person and i be too depends on him. i hate it because when i need him, he is not around.

saya tau tak boleh nak demand sangat, tak boleh ikut sangat perasaan ni, sebab saya tau dia bersungguh cari rezeki.saya tahu kondisi dia bagaimana..tapi desakan hati melebuhi desakan akal..em syaitan sungguh kuat menguasai pertikaian antara akal dan hati. saya tau saya harus tabah bak kata one of my friend, "roha kena kuat dan tabah masa dia takde ni sebab mesti dia pun nak roha jadi tabah kan..i know you can"..thanks jai.that is very kind of you. em..i'm trying so hard right now..dah tak tahu berapa sungai airmata ni tumpah..T______________T

em..mungkin saya dah lama tak menggunakan terapi saya dalam menghadapi kesedihan.tulis diari. yes, tulah terapi yang berkesan..bercerita pada helaian kertas kosong yang tiada reaksi, sungguh tenang. tapi tangan seolah telah lupa menarikan jari jemari keatas helaian putih bergaris tu. em..(mengeluh lagi..)oh diary, i'm sory..i didn't mean to forget you..you are the one who always there for me when nobody is not around.sekarang terapi saya adalah makan..tu yang susah nak diet..

wahai hati..kau tabah lah menghadapi dugaan ini..wahai hati yang rapuh bak daun kering yang dah dibakar..bawalah kesedihan hati ni berlalu bersama angin..moga insan yang memahami dapat mendengar dan menjawab keresahahn jiwamu..(em dah bermadah pujangga plak ni..)

sighing again..
 
Copyright © DrEaM hUnTeR
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur