There was an error in this gadget

Sunday, February 22, 2009

Upin Ipin The Muvie


tengahari ahad semalam, aku cadang nak balek umah abang ngah kat ampang sebab nak pulangkan video cam yang akupinjam masa nak g konsert gamelan aritu. so tengahari pukul 12 tu my teddy ajak g lunch kat luar, so lepas lunch tu bleh la dia hantar aku g umah abg ngah. cadangnya nak g ampang lepas zohor, tunggu punya tunggu abang ngah balas mesj, sempat kitorang jalan2 kat Giant Batu Cave. hehe lama tak g sana. selalu g carrefour je...
tak lama pas tu abg nagh pun balas mesej suh datang lepas asar sebab dia keluar. aku pun cakap ok. sementara nak tunggu lepas asa (time ti baru masuk zohor), so kitorang pu decide nak g tengok wayang citer GENG. masa kuar aritu tak dapat tengok sebab dah sold out. so kitorang sampai MBO ampang dalam pukul 3, tengok2 tiket untuk tayangan pukul 3.15 nagn puul 5 dah sold out. huh...laku betul citer tu. aku pun tengok ramai gak mak ayah datang bawak anak2 untuk tengok citer upin ipin tu. so lepas my teddy dapat cari parking kitorang beratur tuk beli tiket pukul 8.45 malam. lepas bli tiket tu kitorang tak tau nak g mana so aku try tanya abg ngah samada dia dah ada kat umah ke belum.nasib baik dia cakap dah ada kat umah. then kitorang pun bergerak la g umah abg ngah pukul 4 tu dan lepak kat situ sampai maghrib.

kat umah abg ngah dapat la release tension dapat jumpa anak2 buah ku yang nakal2, syira ngan abang dia arfan. em dah besa anak2 buah aku ni, macam tak caye je..kat umah abg ngah dapat la aku wat hobi aku iaitu tengok tv.hehe..lepas maghrib, abg ngah n family pun nak kuar jagk sebab kak ipar kata boring duk umah dan rancangan tu pun disokong oleh syira n arfan yang sememang nya tengah boring tak tau nak buat apa.atas desakan dan pujukan oleh anak2 dan isteri, abg ngah pun bersetuju untuk kuar jalan2 malam tu (aktiviti yang biasa gak deporang buat kalu aku balek umah tu).
lepas maghrib sume kuar meninggalkan umah ke arah yang berlainan, abang ngah g setiawangsa dan aku n my teddy g MBO tengok geng. em sampai MBO dalam 8.15, time tu ramai budak2 kecik bersama ngan mak ayah deporang. sume tengah tak sabar nak tengok upin ipin di layar perak. malam tu agak lambat la dapat masuk pawagam, dekat pukul sembilan baru bleh masuk. em..akhirnya tibalah masa tayangan bermula..

komen dan perasaan aku tentang citer tu?:

jalan cerita yang menarik, ada kelakar, suspen, mendebarkan, ending yang menarik. em setiap watak dikembang kan dengan begitu baik, semua ada peranan masing2, xd lah watak yang hnya muncul sebagai penghias skrin je. pada aku watak utama citer tu adalah rajoo sebab dialah penghubung antara manusia ngan binatang. upin dan ipin adalah watak pelengkap citer tu. aku n my teddy sama2 setuju bahawa tulah ceriter animasi malaysia yang paling best dan kalau nak ranking citer tu antara 1 sampai 10, aku bagi full mark lah. hehe..rasa cam nak tengok lagi..so saper2 yang tak tengok lg citer tu aku syorkan g lah tengok kat pawagam sebab lagi puas kot, dengan sound system yang power especially time saat2 yang mendebarkan, dengan gambar yang cantik, em memang puas hati lah. aku rasa nak syorkan kat produksi citer tu untuk wat version 3D nyer. kalu deporang bleh buat, huh lagi gempak! especially time yang aksi deporang kejar binatang comel tu..huhu,teringat citer 3D yang tengok masa kat genting aritu..em kalau ada version tu, memang kitorang akan tengok..

so malam tu kitorang balek UIA dengan perasaan yang best sebab akhirnya dapat jugak tengok citer tu..cayalah produksi GENG. you all the best!!!!

2 comments:

wady awagy said...

thanks atas sokongan anda... kami akan bekerja lebih kuat demi penyokong-penyokong hijau kuning seperti anda....
hidup hijau kuning.. 3x

(kata-kata ini dialih bahasa dari keterangan pengurus produksisi GENG yang terlalu terharu dan sebak apabila membaca warkah anda)

iftin nasuha said...

time kacih...heheh

 
Copyright © DrEaM hUnTeR
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur