There was an error in this gadget

Thursday, October 8, 2009

dugaan hari terakhir

hari ni hari akhir pengambilan jubah convo..tak sangka sampai ke akhir dugaan menimpa. tahun ni memang banyak dugaan. bak kata abang shah, "kalau takde dugaan dalam berniaga, tak seronok". hehe memang tak seronok, tapi dugaan tak habis-habis pun tak seronok jugak.

sepanjang seminggu kami bukaka kaunter penjualan frame konvo eksklusive UIA (saje me'melayu'kan pengejaan), selama tulah takde orang kacau suh kitorang tutup kaunter sebab bukak secara illegal. (ok memang bukak tanpa kebenaran pun kat lawasan tu). tapi yang geramnya, tahun ni baru deporang tak bagi bukak. APASAL! 4 tahun lepas elok je. tau apa alasan yang deporang bagi? "takut kaunter mengganggu proses pengambilan jubah. WHAT THE HEEL!! (heel ok..bukan h**l-Quote chika)

ok, cuba anda fikir, kat CAC tu (i taknak bubuh tercinta) ada dua penjualan frame. satu kami, lagi satu syarikat lain. kaunter kami kecik je dengan menggunakan dua buah meja exam dan beberapa kerusi, kaunter pulak terletak kat banquet hall dalam ruangan kawasan yang terhad. kalu nak kata ganggu lalu lalang memang tak logik la. punya besar banquet hall tu,10 ekor gajah lalu pun takde masalah. takkan terjejas pun dengan kehadiran kaunter kitorang.

manakala kaunter lagi satu punyalah makan space. dahlah guna dua meja besar, frame display deporang pun melambak-lambak. broucer deporang lagi merata-rata. tempat plak bersebelahan pintu kecik kat foyer 1 tu nak ke arah conference room. sangat terhad ye laluan kat situ. sementelah dekat sangat la ngan pintu masuk utama CAC.

ok sekarang anda bandingkan, kaunter mana yang paling mengganggu proses pengambilan jubah?

huhu, kami pekerja-peketja yang berdedikasi ni, bersabar je dalam hati apbila dihalu secara halus dan tak berapa nak halus dari tempat kami. tak pasal-pasal menumpang kat kawasan ALUMNI. ok, bos bengang..pekerja pu bengang jugak. tak kira, malam ni nak kuar makan ngan my teddy, I nak makan banyak-banyak. huahuahua!!

= esok nak balik kampung ngan my teddy! YAHOO!!

2 comments:

myadlan said...

aduhai. kelakar la pulak. takde pun menjejaskan. sokong cakap roha. yang satu lagi tu lagi banyak makan space. mengelirukan je orang nak amek jubah la..

LightItuCahaya said...

kiranya aku ni gagah gak kan? hahahah...auto and manual leh bawak...hahahah...nad gagah...

 
Copyright © DrEaM hUnTeR
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur