There was an error in this gadget

Wednesday, May 13, 2009

::belajar polisi::

entry kali ni berkisah tentang politik.wahh..aku dah pandai buat entry pasal politok.hehe. em..tak lah pasal politik sangat cuma nak kongsi ilmu tentang subjek yang aku amek short sem ni.

sem ni aku amek subjek Bureaucracy and policy implementation. ha kan ada word policy tu..masa kelas first, aku tershocked jugak lah bila miss citer overview pasal this course. bukannya apa, sebelum-sebelum ni aku banyak amek subjek specialized untuk international relatio, tetiber kali ni amek subject specialized public administration. mana tak ter shocked nya.

yang membuatkan aku rasa cam culture shocked sebab subjek-subject sebelum ni memberi aku informasi tentang hubungan antabangsa, pasal politik luar negara, kuarang la pendedahan dan juga politik Malaysia. sekali subject polici implementation ni suh aku kena banyak main dengan info polotik malaysia, agencies, ministry, ministers..em banyak lagi lah..aku ternganga je bila miss soal-soal pasal nama-nam menteri ke..(walaupun seharusnya aku kena tau.huhu) berapa kementerian kat malaysia, berapa menteri kat malaysia, polisi kat malaysia, malaysia's plan..em semualah.huhu. terasa diri ini begitu kerdil.

tapi part yang bagusnya, amek subject ni buat aku ingat yang aku masih rakyat malaysia.hehe..taklah..
bercanda..sekurang-kurangnya bagi aku informasi semasa tentang plan-plan tindakan yang dibuat, proses-proses pelaksanaan, even assignment pun kena kaji pasal polisi yang pernag dilaksanakan. huhu..tarik nafas panjang aku..

well. aku hope, short sem ni aku bleh dapat excellent mark tuk dua-dua subject yang aku amek. hope you well too. daa

1 comments:

HiDaYah -the guidance- said...

rindu gle kat roha....

 
Copyright © DrEaM hUnTeR
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur